Oiva lämmityspalvelu

Oiva lämmityspalvelu tarjoaa helppoa ja automatisoitua lämmityksen hallintaa vapaa-ajan asunnoille. Voit asettaa haluamasi lämpötilat etukäteen ja unohtaa lämmityksen säätämisen käsin. Järjestelmämme seuraa lämpötiloja ja optimoi lämmityksen tarpeen mukaan, säästäen energiaa ja kustannuksia. Lisäksi palvelumme sisältää turvallisuus ominaisuuksia, kuten hälytykset lämpötilan poikkeamista tai ongelmista. Näin voit nauttia mukavasta ja ennakoitavasta lämmöstä mökilläsi samalla kun säästät energiaa ja varmistat turvallisen lämmityksen. Halutessasi voit myös tehdä itse erilaisia ajastuksia (yksittäiset, toistuvat, sähkönhinnan huomiovat).

 • Ilmalämpöpumpulle

  Aloituspaketti 349€ (sis. kaikki laitteet ja ensimmäisen vuoden palvelumaksut. Seuraavat samassa kiinteistössä käytettävät laitteet 199€/vuosi. Laitteet ovat vuokralaitteita ja niillä on elinikäinen takuu. Tarvittaessa vaihdamme laitteen veloituksetta.

  Tilaa 
 • Sähkökeskukseen kytketyille laitteille

  Aloituspaketti 499€ (sis. kaikki laitteet ja ensimmäisen vuoden palvelumaksut mutta ei sähköasennusta). Palveluun on mahdollista kytkeä lattialämmitys, takan sähkövastukset, sähköpatterit, aikaohjaus  lämminvesivaraajalle, sähköauton laturi tai muu aikaohjattava sähkölaite, 1-4 käyttökohdetta.

  Tilaa 
 • Pistorasiaan kytkettävällä laitteelle

  Aloituspaketti 349€ (sis. kaikki laitteet ja ensimmäisen vuoden palvelumaksut). Seuraavat samassa kiinteistössä käytettävät laitteet 199€/vuosi. Laitteet ovat vuokralaitteita ja niillä on elinikäinen takuu. Tarvittaessa vaihdamme laitteen veloituksetta.

  Tilaa 

Itseohjaus vai automaatio?

Oiva lämmityspalvelulla saat samassa paketissa molemmat ja voit hyödyntää niitä juuri haluamallasi tavalla. Helpoin tapa on antaa automaation hoitaa lämmitys silloin, kun mökillä ei oleilla. Itseohjauksella on kätevä lämmittää mökki sopivaan lämpötilaan ennen saapumista. Mökillä ollessa lämmityksen voi hoitaa entiseen malliin tai halutessaan hyödyntää käteviä ajastuksia ja lisätä näin asumismukavuutta.

Automaattisen lämmityspalvelun toiminta

Lämmitysautomaation päällä ollessa eWatt hoitaa kiinteistön lämmityksen. Päälle kytkettäessä asetat vain haluamasi alimman lämpötilan ja valitset laitteen/laitteet millä ylläpitolämmitys hoidetaan. Tämän jälkeen eWatt hoitaa kaiken eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Saat kuitenkin ilmoituksen jos havaitsemme jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Voit seurata ylläpitolämmityksen toimintaa ja siihen käytettäviä tunteja sekä niiden hintoja asiakassovelluksesta.

 • Mukavuutta

  • Mahdollisuus lämmittää mökki valmiiksi ennen sinne menoa
  • Kätevät kerta ajastukset sopivan lämpötilan saavuttamiseksi
  • Älykkäillä toistuvaisajastuksilla saat lämpötilan pidettyä mukavalla tasolla
 • Turvallisuutta

  • Jatkuva lämpötilan ja kosteuden seuranta
  • Pidämme huolen että lämpötila pysyy aina asettamasi lämpötilan yläpuolella
  • Saat heti tiedon yllättävästä lämpötilan laskusta ja voit seurata tilanteen kehittymistä asiakassovelluksesta
 • Helpompaa arkea

  • Sinun ei tarvitse huolehtia mökin ylläpitolämmityksestä
  • Voit tarkistaa mökin lämpötilan ja tehdyt lämmitykset milloin vain kätevästi asiakassovelluksestamme
  • Saat lämmityksen päälle heti tai ajastettuna asiakassovelluksesta

Automaatiolla säästöä sähkölaskuun

Pörssisähkön keskihinta ja Oiva lämmityspalvelun käyttämän sähkön keskihinta kuukausittain joulukuu 2022 – toukokuu 2023

Kuukausi Pörssisähkön keskihinta (snt/kWh) Oivan käyttämän sähkön keskihinta (snt/kWh)
Joulukuu 27,1 15,9
Tammikuu 8,66 4,97
Helmikuu 8,82 4,53
Maaliskuu 8,15 4,77
Huhtikuu 6,66 3,01
Toukokuu 3,31 1,29
 • Jos sinulla on pörssisähkösopimus hyödynnämme lämmityksessä halvimpia ajankohtia ja vältämme hetkiä jolloin sähkö on kallista
 • Arvioimme lämmityksen tarvetta sääennusteiden ja jatkuvan lämpötilaseurannan perusteella ja vältämme näin turhaa lämmitystä
 • Lämmityksen/ilmastoinnin/lämminvesivaraajan ajastus päivän halvimpaan ajankohtaan
 • Älykäs lämmitysautomaatio vähentää lämmitykseen tarvittavan sähkön määrää 10-15% ja edullisten ajankohtien hyödyntämisen avulla käytetyn sähkön hinta on jopa 30-40% edullisempi kuin pörssisähkön keskihinta

Lämmityspalvelun käyttöönotto

Lämmityspalvelumme käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta. Saat meiltä kaikki lämmityspalveluun tarvittavat laitteet ja asennusohjeet. Lämmityspalveluun liitettävät ilmalämpöpumput ja pistorasiaan kytkettävät lämmityslaitteet voit ottaa käyttöön itse seuraamalla mukana tulevia asennusohjeita. Muiden lämmitysmuotojen kytkemiseen tarvitaan sähköasentaja, jolle toimitamme ohjeet tarvittavien laitteiden asentamiseksi.

Jos haluat apua asennukseen voit varata meiltä ajan etätuelle haluamallesi ajalle (myös viikonloppuisin). Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 040 630 0211 tai sähköpostilla asiakastuki@ewatt.fi

Oiva lämmityspalvelu eri laitteille

Oiva lämmityspalvelulla on mahdollista ohjata lähes kaikkia kesämökkien sähköllä toimivia lämmitysratkaisuja. Ilmalämpöpumppuja ja pistorasiaan kytkettäviä ohjaimia voit kytkeä palveluun useita samalla kertaa tai myöhemmin. Hintoihin sisältyy kaikki asennuksessa tarvittavat laitteet sekä palvelumaksut.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on automaattinen lämmityspalvelu?

Automaattinen lämmityspalvelu on järjestelmä, joka valvoo ja säätää kesämökin lämmitystä automaattisesti. Se perustuu ajastukseen, etäohjaukseen ja älykkäisiin toimintoihin, joilla lämmitys pidetään optimaalisella tasolla omistajan asettamien parametrien mukaisesti.

Kenelle automaattinen lämmityspalvelu sopii?

Automaattinen lämmityspalvelumme soveltuu kesämökeille joissa on jokin sähköä käyttävä lämmitysmuoto. Palvelu on suunniteltu vapaa-ajan asunnon omistajille, jotka arvostavat mukavuutta, helppoutta ja sähkölaskun ennakoitavuutta. Näin voit nauttia huolettomasta mökkeilystä ilman stressiä lämmityksestä tai sähkölaskusta.

Mitä laitteita tarvitsen eWatt palveluiden käyttämiseksi?

Palveluihimme sisältyy kaikki tarvittavat laitteet. Myös sähkömiehen asentamiin vaativiin lämmitysratkaisuihin toimitamme kaikki tarvittavat laitteet.

Vaatiiko lämmityspalvelu verkkoyhteyden?

Käyttämämme lämmitysohjaimet toimivat yhteistyökumppanimme matkapuhelinverkossa. Et siis tarvitse kesämökillesi Wi-Fi verkkoa.

Mitä hyötyjä automaattinen lämmityspalvelu tarjoaa?

Lämmityspalvelumme tarjoaa helppoutta, energiansäästöä, kustannustehokkuutta, mukavuutta ja turvallisuutta vapaa-ajan asumiseen. Lisäksi saat ennakoitavuutta sähkölaskuusi ja voit olla varma että mökilläsi on kaikki kunnossa.