Oiva kotiautomaatio

Oiva kotiautomaatio tarjoaa helppoa ja automatisoitua lämmityksen hallintaa vakituisille asunnoille. Voit asettaa laitekohtaisia haluttuina päivinä toistuvia ajastuksia kätevästi Oiva asiakassovelluksesta. Ajastuksissa on mahdollista huomioida sähkönhinta ja valita lämmitysjakso halutulta aikaväliltä.

 • Oiva kotiautomaatio vakituiseen asuntoon

  Aloituspaketti 349€ (sis. kaikki laitteet ja ensimmäisen vuoden palvelumaksut mutta ei sähköasennusta). Palveluun on mahdollista kytkeä lattialämmitys, takan sähkövastukset, sähköpatterit, aikaohjaus  lämminvesivaraajalle, sähköauton laturi tai muu aikaohjattava sähkölaite, 1-4 käyttökohdetta.

  Tilaa 

eWatt hintalupaus

Tarjoamme asiakkaillemme hintalupauksen, joka perustuu Oiva kotiautomaatio palvelussa käytetyn sähkön vuoden keskihintaan. Tällä hetkellä hintalupauksen haarukka on 5-7 senttiä/kWh. Mikäli emme pysty pitämään keskihintaa tässä haarukassa, hyvitämme erotuksen asiakkaalle. Maksimihyvitys on kuitenkin rajoitettu palvelusta maksettavaan vuosimaksuun, ja edellyttää, että asiakas on käyttänyt palvelua sopimusehtojen mukaisesti. Asiakaspalvelumme antaa asiakaskohtaisen hintalupauksen.

Haluatko myös automaattisen lämmityspalvelun?

Lämmitysautomaation päällä ollessa eWatt hoitaa kiinteistön lämmityksen. Päälle kytkettäessä asetat vain haluamasi alimman lämpötilan ja valitset laitteen/laitteet millä ylläpitolämmitys hoidetaan. Tämän jälkeen eWatt hoitaa kaiken eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Saat kuitenkin ilmoituksen jos havaitsemme jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Voit seurata ylläpitolämmityksen toimintaa ja siihen käytettäviä tunteja sekä niiden hintoja asiakassovelluksesta.

Palvelu soveltuu erityisesti tilanteisiin jolloin asunto on tyhjillään, kuten lomamatkat. Tällöin lämpötilaa voidaan laskea ja lämminvesivaraaja voidaan laittaa pois päältä. Lämpötila palautetaan sovitulle tasolle ja vesi lämmitetään ennen kotiinpaluuta.

 • Mukavuutta ja helppoutta

  • Älykkäillä toistuvaisajastuksilla saat lämpötilan pidettyä mukavalla tasolla
  • Ajastukset on mahdollista ohjata päivän edullimpaan hetkeen
  • Sinun ei tarvitse tehdä mitään päivittäisiä säätöjä vaan automaatio hoitaa kaiken antamiesi ehtojen mukaisesti
 • Säästöjä

  • Automaatiolla saat optiomoitua lämmitystarpeen ja pienennettyä käytettävän sähkö määrää
  • Kun sähkön käytössä vältetään kalleimpien tuntien käyttö ja ohjataan käyttöä edullisiin hetkiin saat säästöä sähkön hinnassa
  • Kohteissamme toteutuneet säästöt vuonna 2023 ovat 5-10% sähkön määrässä ja 30-45% sähkönhinnassa verrattun pörssisähkön keskihintaan

Automaatiolla säästöä sähkölaskuun

Pörssisähkön keskihinta ja Oiva lämmityspalvelun käyttämän sähkön keskihinta kuukausittain joulukuu 2022 – toukokuu 2023

Kuukausi Pörssisähkön keskihinta (snt/kWh) Oivan käyttämän sähkön keskihinta (snt/kWh)
Joulukuu 27,1 15,9
Tammikuu 8,66 4,97
Helmikuu 8,82 4,53
Maaliskuu 8,15 4,77
Huhtikuu 6,66 3,01
Toukokuu 3,31 1,29
 • Jos sinulla on pörssisähkösopimus voit ohjata lämmitystä edullisimpiin hetkiin ja välttää hetkiä jolloin sähkö on kallista
 • Lämminvesivaraajan ajastus päivän halvimpaan ajankohtaan
 • Älykäs lämmitysautomaatio vähentää lämmitykseen tarvittavan sähkön määrää 5-10% ja edullisten ajankohtien hyödyntämisen avulla käytetyn sähkön hinta on jopa 30-40% edullisempi kuin pörssisähkön keskihinta

Kotiautomaation käyttöönotto

Saat meiltä kaikki tarvitsemasi laitteet ja sähköasennuksen hoitaa yhteistyökumppanimme. Sinun täytyy vain päättää mitkä laitteet liitetään palveluun, mutta tähänkin saat apua asiakaspalvelustamme.

Kun sähköasentaja on asentanut älyreleemme sähkökeskukseen pääset ohjaamaan laitteita asiakassovelluksestamme. Asiakassovellukseen pääset kirjautumaan tilauksen jälkeen sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta.

Jos haluat apua käyttöönottoon voit varata meiltä maksuttoman ajan etätuelle haluamallesi ajalle (myös viikonloppuisin). Voit myös aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 040 630 0211 tai sähköpostilla asiakastuki@ewatt.fi

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on Oiva kotiautomaatio

Oiva kotiautomaatio on palvelu, joka mahdollistaa vakituisen asunnon lämmityksen ja sähkölaitteiden älykkään automaation. Se perustuu ajastukseen, etäohjaukseen ja älykkäisiin toimintoihin, joilla lämmitys pidetään optimaalisella tasolla omistajan asettamien parametrien mukaisesti.

Kenelle kotiautomaatio sopii?

Kotiautomaatio soveltuu vakituisen asunnon omistajille, joiden asunnossa on sähkölämmitys ja he ovat kiinnostuneita saamaan säästöjä sähkölaskuun.

Mitä laitteita tarvitsen eWatt palveluiden käyttämiseksi?

Palveluihimme sisältyy kaikki tarvittavat laitteet, jotka toimitamme teille muutamassa päivässä.

Vaatiiko lämmityspalvelu verkkoyhteyden?

Käyttämämme lämmitysohjaimet toimivat yhteistyökumppanimme matkapuhelinverkossa. Laite ei siis ole yhteydessä mahdolliseen Wi-Fi verkkoosi eikä sen toiminta vaikuta mitenkään palvelun toimintaan.

Mitä hyötyjä automaattinen lämmityspalvelu tarjoaa?

Oiva kotiautomaatio tarjoaa kaikille mahdollisuuden hyötyä sähkönhinnan vaihteluista ja poistaa riskin yllättävistä sähkölaskuista.